Företag

Fördelarna med att installera solceller på din verksamhets ekonomibyggnader är flera,

först och främst de ekonomiska, då solpaneler har en väldigt lång livslängd och nästan inget underhåll.

Du bidrar samtidigt till kolkraftverkens stängning och utveckling av förnyelsebara energikällor vilket ger eran rörelse en bra miljöprofil.

Hur mycket producerar solceller per år?

Generellt så producerar solceller som placeras mot söder med en vinkel på 25-40 grader i Sverige 850-1050 kWh per kW (1000 w) installerad top effekt. Man kan alltså säga att en solcell producerar för full effekt runt tusen timmar per år. En 250 watts solpanel producerar alltså runt 250 kWh per år. Eller en installation på 12, kW ger mellan 10200 och 12600 kWh per år till ett värde av runt kronan per kWh!

Vi har inget tak direkt mot söder!

Även om man inte har ett tak som vetter direkt mot söder så kan en solcellsanläggning vara lönsam, ett tak som vetter direkt mot öst ger fortfarande ca 85% av vad en anläggning mot söder ger. Och alla vinklar däremellan ännu mindre skillnad.

Kostnad för solceller för företag.

Vi har tagit fram några prisförslag/paketlösningar som innehåller, växelriktare, monteringssystem, solpaneler, kablar, överspänningsskydd, kontakter, och brytare.

StorlekPris ex momsPris för nyckelfärdig lösning ex moms
12 kw på plåttak TRP

86.505kr

125.705kr

28 kw på plåttak TRP

223.500kr

285.000kr

23 kw på platt tak

205.000kr

255.600kr

För att se fler paketlösningar klicka här, vill ni att vi ska ta fram en lösning just för er? Skicka ett mejl till info@halsingesolceller.se klicka fyll i formuläret här för en offert

Statliga stöd till företagare för solceller

Man kan få hjälp ekonomiskt på ett par sätt för att installera solceller, vi hjälper er gärna med papperarbetet.

Investeringsstöd-Som företagare kan man 30% av den totala kostnaden i stöd från staten, man ansöker hos länstyrelsen.

El-certifikat- För varje tusen kWh (MWh) du producerar har man rätt till ett el-certifikat med ett värde på 150-200 kr

Skattereduktion-För varje kWh som man säljer tillbaka över nätet dagar då produktionen ligger högre än den egna konsumtionen får man 60 öre i skattereduktion.

Mer info här

Hur lönsamt är det?

Den elen som du både producerar och konsumerar själv har en besparing/intäkt på runt 94 öre ex moms (inklusive, el, rörliga nätavgifter, elskatt och elcertifikat) och den elen du säljer över nätet ger dig runt 133 öre ex moms (inklusive, elpris, skattereduktion, ursprungsgarantier och elcertifikat) Detta förutsatt att du väljer en elleverantör som betalar bra för elen du säljer.

Så om du investerar i en 28kW anläggning för 268150 kr ex moms som ger besparingar och intäkter på runt 30000 kr per år så är allt betalt på drygt 6 år förutsatt att man får investeringsstödet på 30%

Hur kommer vi igång?

Börja med att ringa Björn 073-8090479 eller skicka ett mejl till info@halsingesolceller.se eller fyll i vårat kontaktformulär (klicka här)

1. Samtal

Sedan tar vi ett samtal om era el-behov!

Därefter samlar jag in de uppgifter jag behöver från er såsom mått, typ av tak och elförbrukning. Med detta kan vi ge er en offert tillsammans med beräkning av hur mycket din anläggning kan ge och en beräkning hur lång återbetalningstid investeringen kommer att ha.

2. Projektering

Är ni fortfarande intresserade så hjälper vi er med föranmälan till nätägare, ansökan om investeringsstöd till länsstyrelsen.

Vi tar fram ritningar för montering och kabeldragning.

3. Montering installation och driftsättning

Vill ni montera själva för att spara pengar går det naturligtvis utmärkt, vi kan även ge er support under tiden. Vill ni hellre att vi sköter allt så gör vi det gärna.

Efter att panelerna är uppe och kablarna är dragna så installerar vi växelriktaren och driftsätter hela anläggningen. Vi kan även installera en el-certifikatmätare och hjälpa er igång med inrapportering och försäljning av elcertifikat.