Kommuner och Myndigheter

Fler och fler kommuner inser att investera i solenergi är en lönsam strategi för minska bördan från elräkningarna och kunna återinvestera avkastningen i kärnverksamheten.

De flesta kommuner inser att de har möjligheten att minska sin egen klimatpåverkan och samtidigt påverka hela samhället genom att verka för att förnyelsebara energikällor utvecklas.

Det ät bråttom då vi måste drastiskt minska utsläppen av växthusgaser innan 2020 om det inte ska gå åt pipsvängen på riktigt.

Hur mycket producerar solceller per år?

Generellt så producerar solceller som placeras mot söder med en vinkel på 25-40 grader i Sverige 900-1050 kWh per kW (1000 w) installerad top effekt. Man kan alltså säga att en solcell producerar för full effekt runt tusen timmar per år. En 250 watts solpanel producerar alltså runt 250 kWh per år alltså . Eller en installation på 12,5 kW ger mellan 11250 och 13125 kWh per år till ett värde av nästan kronan per kWh!

Kostnad för solceller för Kommuner.

Vi har tagit fram några prisförslag/paketlösningar som innehåller, växelriktare, monteringssystem, solpaneler, kablar, överspänningsskydd, kontakter, och brytare.

StorlekPris ex momsPris för nyckelfärdig lösning ex moms
50 kw på trp plåttak

369.500kr

479.500kr

28 kw på plåttak TRP

223.500kr

285.000kr

23 kw på platt tak

205.000kr

255.600kr

För att se fler paketlösningar klicka här, vill ni att vi ska ta fram en lösning just för er? Skicka ett mejl till info@halsingesolceller.se klicka fyll i formuläret här för en offert

Här ni redan ett underlag för offerter?

Då vill vi gärna vara med och tävla, vi kan troligtvis erbjuda er ett riktigt konkurrenskraftigt pris och samtidigt inte tumma en millimeter på kvalitet och säkerhet.

Om inte? Då hjälper vi er gärna.

Slå gärna en pling till Björn på 0738090479 eller skicka ett e-mejl till info@halsingesolceller.se så kan vi ta ett förutsättningslöst samtal om solenergi.

Hur kommer vi igång?

Börja med att ringa Björn 073-8090479 eller skicka ett mejl till info@halsingesolceller.se eller fyll i vårat kontaktformulär (klicka här)

1. Samtal

Sedan tar vi ett samtal om era el-behov!

Därefter samlar jag in de uppgifter jag behöver från er såsom mått, typ av tak och elförbrukning. Med detta kan vi ge er en offert tillsammans med beräkning av hur mycket din anläggning kan ge och en beräkning hur lång återbetalningstid investeringen kommer att ha.

2. Projektering

Är ni fortfarande intresserade så hjälper vi er med föranmälan till nätägare, ansökan om investeringsstöd till länsstyrelsen.

Vi tar fram ritningar för montering och kabeldragning.

3. Montering installation och driftsättning

Vill ni montera själva för att spara pengar går det naturligtvis utmärkt, vi kan även ge er support under tiden. Vill ni hellre att vi sköter allt så gör vi det gärna.

Efter att panelerna är uppe och kablarna är dragna så installerar vi växelriktaren och driftsätter hela anläggningen. Vi kan även installera en el-certifikatmätare och hjälpa er igång med inrapportering och försäljning av elcertifikat.