Villa

Solceller för ditt hem

Att investera i solceller är  bra ekonomiskt samtidigt som man gör miljön en tjänst.

Solceller har en effektgaranti på 25 år, dock kommer de troligtvis fortsätta att producera el i 30-50 år samtidigt som återbetalningstiden ligger på bara 10-16  år för en installation på en villa.

Solpaneler är snygga!

Vad kostar solceller?

StorlekPris ink moms utan installationPris ink moms ink installation efter ROT
6.12 kW på tegeltak

66875kr

95891kr

6.12 kW på TRP plåttak

61750kr

88611kr

9.52 kW på tegeltak

98481kr

128520kr

Statliga stöd

Det finns olika former av stöd att få för ägare/blivande ägare av solcellsanläggningar.

Det tidigare investeringsstödet har sedan första januari 2021 ersatts av ett Grönt-avdrag. Det fungerar som ROT-avdrag och utgör då 15% av den totala kostnaden för både arbete och material.

Man får även 60 öre i skattereduktion förtryckt på deklaration för varje kWh som man säljer tillbaka över nätet de timmar då produktionen överstiger den egna konsumtionen.

Vi hjälper er med ansökningar om dessa stöd!

Lönsamhet

En nyckelfärdig installation på 9 KW skulle kosta ca 128000 kr ink moms (priset är ungefärligt och inte alltid uppdaterad, kontakta oss för offert) eller 108 800 efter Grönt-Skatteavdrag och skulle kunna ge en besparing+ intäkter på ca 8100 kr per år, vilket ger en återbetalningstid på ca 13.4 år.

Hur det går till

För att få en uppfattning av våra priser så har vi färdiga materielpaket (klicka här), i dom allra flesta fall gör vi  skräddarsydda lösningar för att passa just era förutsättningar.

Slå Björn en pling på 073-8090479 eller skicka ett mejl till info@halsingesolceller.se eller fyll i vårt kontaktformulär (klicka här)

1. Samtal

Sedan tar vi ett samtal om era el-behov!

Därefter samlar vi in de uppgifter vi behöver från er såsom mått, typ av tak och elförbrukning. Vi gör gärna ett hembesök. Med detta kan vi ge er en offert tillsammans med beräkning av hur mycket er anläggning kan ge och en beräkning av hur lång återbetalningstid investeringen kommer att ha.

2. Projektering

Är ni fortfarande intresserade så hjälper vi er med föranmälan till nätägare och ansökan om investeringsstöd hos länsstyrelsen.

Vi tar fram ritningar för montering och kabeldragning.

3. Montering installation och driftsättning

Vi planerar in jobbet och kör igång.

Efter att panelerna är uppe och kablarna är dragna så installerar vi växelriktaren och driftsätter hela anläggningen. Efter det gör elektrikern en färdiganmälan till nätägarna. Och när nätägarna bytt mätare så kan kunden köra igång anläggningen.