Villa

Solceller för ditt hem

Att investera i solceller är  bra ekonomiskt samtidigt som man gör miljön en tjänst.

Solceller har en effektgaranti på 25 år, dock kommer de troligtvis fortsätta att producera el i 30-50 år samtidigt som återbetalningstiden ligger på bara 7-14  år för en installation på en villa.

Solpaneler är snygga!

Vad kostar solceller?

StorlekPris ink moms utan installationPris ink moms ink installation efter ROT
6.12 kW på tegeltak

66875kr

95891kr

6.12 kW på TRP plåttak

61750kr

88611kr

9.52 kW på tegeltak

98481kr

128520kr

Statliga stöd

Det finns olika former av stöd att få för ägare/blivande ägare av solcellsanläggningar.

Man kan som privatperson få 30% procent av hela kostnaden i investeringsstöd. Sen kan man få elcertifikat på ca 12-20 öre per kWh som man producerar.

Man får även 60 öre i skattereduktion förtryckt på deklaration för varje kWh som man säljer tillbaka över nätet de timmar då produktionen överstiger den egna konsumtionen.

Man kan även göra ROT avdrag för installationskostnaden (ett schablon avdrag görs baserat på att arbetskostnaden ligger på 30% av den totala kostnaden)

Dock kan man inte kombinera ROT och investeringsstöd. Alla andra stöd kan man får tillsammans.

Vi hjälper er med ansökningar om dessa stöd!

Lönsamhet

En nyckelfärdig installation på 6,12 KW skulle kosta ca 105 375 kr ink moms och skulle kunna ge en besparing+ intäkter på ca 7800 kr per år, vilket ger en återbetalningstid på ca 9.5 år. Detta med investeringsstöd inräknat

Om man byter till några av de elhandlare som stöder microproducenter med bra avtal såsom Telge, Sala-Heby Energi AB och Enkla Elbolaget så blir återbetalningstiden betydligt kortare.

Hur det går till

För att få en uppfattning av våra priser så har vi färdiga materielpaket (klicka här), vi gör naturligtvis även skräddarsydda lösningar för att passa just era förutsättningar.

Slå Björn en pling på 073-8090479 eller skicka ett mejl till info@halsingesolceller.se eller fyll i vårt kontaktformulär (klicka här)

1. Samtal

Sedan tar vi ett samtal om era el-behov!

Därefter samlar vi in de uppgifter vi behöver från er såsom mått, typ av tak och elförbrukning. Med detta kan vi ge er en offert tillsammans med beräkning av hur mycket er anläggning kan ge och en beräkning av hur lång återbetalningstid investeringen kommer att ha.

2. Projektering

Är ni fortfarande intresserade så hjälper vi er med föranmälan till nätägare och ansökan om investeringsstöd hos länsstyrelsen.

Vi tar fram ritningar för montering och kabeldragning.

3. Montering installation och driftsättning

Vill ni montera själva för att spara pengar går det naturligtvis utmärkt, vi kan även ge er support under tiden. Vill ni hellre att vi sköter allt så gör vi det gärna.

Efter att panelerna är uppe och kablarna är dragna så installerar vi växelriktaren och driftsätter hela anläggningen. Vi kan även installera en el-certifikatmätare och hjälpa er igång med inrapportering och försäljning av elcertifikat.