Företag

Genom att nyttja ditt tak kan ni minska era driftskostnader varje år med många tusenlappar samtidigt som man skapar en positiv miljöprofil åt sitt företag.

Fördelarna med att installera solceller på din verksamhets ekonomibyggnader är flera,

först och främst de ekonomiska, då solpaneler har en väldigt lång livslängd och nästan inget underhåll.

 

Du bidrar samtidigt till kolkraftverkens stängning och utveckling av förnyelsebara energikällor vilket ger eran rörelse en bra miljöprofil.

Hur mycket producerar solceller per år?

Generellt så producerar solceller som placeras mot söder med en vinkel på 25-40 grader i Hälsingland ca  900 per kW installerad toppeffekt. Eller ca 200 kWh per kvm. Man kan alltså säga att en solcell producerar för full effekt runt tusen timmar per år.

Vi har inget tak direkt mot söder!

Även om man inte har ett tak som vetter direkt mot söder så kan en solcellsanläggning vara lönsam, ett tak som vetter direkt mot öst ger fortfarande ca 85% av vad en anläggning mot söder ger. Och alla vinklar däremellan ännu mindre skillnad.

Storlek Pris ink moms utan installation Pris ink moms ink installation efter rot
12 kw på plåttak TRP 86.505kr 125.705kr
28 kw på plåttak TRP 223.500kr 285.000kr
23 kw på platt tak 205.000kr 255.600kr

Hur lönsamt är det?

Lönsamheten påverkas av ett par olika faktorer, såsom vilken typ av tak man, det sämsta är olika former av duk med mjuk isolering under. Det bästa är stora plåttak.

Vad man betalar i rörlig elnätsavgift spelar stor roll, det är knutet till vilken typ abonemang man har samt hur stor huvudsäkring man har.

Pardoxalt kan mindre förbrukare då ibland få lönsammare solanläggningar då de ofta betalar mer per levererad kWh.

Återbetalningstiden kan landa på allt mellan 7-15 år. Kontakta oss så gör vi en beräkning för just din fastighet.

Läs mer

Hur kommer vi igång?

Börja med att ringa Björn 073-8090479 eller skicka ett mejl till info@halsingesolceller.se eller fyll i vårat kontaktformulär (klicka här)

1. Samtal

Sedan tar vi ett samtal om era el-behov!

Därefter samlar jag in de uppgifter jag behöver från er såsom mått, typ av tak och elförbrukning. Med detta kan vi ge er en offert tillsammans med beräkning av hur mycket din anläggning kan ge och en beräkning hur lång återbetalningstid investeringen kommer att ha.

2. Projektering

Är ni fortfarande intresserade så hjälper vi er med föranmälan till nätägare, beställer material och planerar in jobbet.

Vi tar fram ritningar för montering och kabeldragning.

3. Montering installation och driftsättning

När det börjar närma sig hör vi av oss och stämmer av passande tid för start.

Efter att panelerna är uppe och kablarna är dragna så installerar vi växelriktaren och driftsätter hela anläggningen. I de flesta fall installerar kopplar vi upp växelriktaren mot internet och kunden kan då få en app där man kan följa produktionen.